علی نظیف پور

نویسنده، دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه تهران، کارشناس مسائل داخلی آمریکا، روزنامه‌نگار، پژوهشگر

زندگی من

برای مشاهده رزومه من این‌جا را کلیک کنید.

من، علی نظیف‌پور، در سال ۱۳۶۷ در تهران به دنیا آمدم. تولد من همزمان با دهمین سالگرد انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن بود. پدرم ناصر ایرانی نویسنده مشهور و مادرم کتایون صدرنیا، نویسنده، مترجم، و ویراستار بود. از کودکی به ادبیات علاقه بسیار زیادی داشتم که احتمالاً تحت‌تأثیر خانواده‌ام بود. در نوجوانی ازطریق مطالعه شخصی موفق به یادگیری زبان انگلیسی شدم. تا سال‌ها بعد من در موسسه‌های مختلف به تدریس زبان انگلیسی مشغول بودم، ازجمله کیش و ایرانمهر.

پدر و مادر من

در سال ۱۳۸۶ در دانشگاه علامه طباطبایی مشغول به تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی شدم. همزمان با تحصیل در این رشته، تدریس زبان انگلیسی را نیز آغاز کردم. پس از اخذ لیسانس در سال ۱۳۹۰، در دانشگاه شهید بهشتی فوق‌لیسانس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی را در سال ۱۳۹۲ اخذ کردم. پایان‌نامه من در این رشته درباره مقایسه رمان‌های الیس نوشته لوئیس کرول و اقتباس ویدئو گیم آن‌ها ازنظر ساختار روایی بود. استاد راهنمای من دکتر امیرعلی نجومیان بود که تا امروز مدیون درس‌هایی هستم که از او آموخته‌ام، ازجمله نکاتی که او درباره تحلیل گفتمان به من آموخت که در رشته فعلی من نیز به سودم بوده است.

عکس من در دوران تحصیل در رشته ادبیات انگلیسی

پس از تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی همزمان به کار در دفتر روابط بین‌الملل آن دانشگاه در مقام مترجم اسناد و مترجم همزمان و کارشناس مشغول شدم و برای دانشجویان لیسانس تدریس دروس زبان می‌کردم. اما پس از دریافت مدرک فوق‌لیسانس حس کردم که از ادامه زندگی پژوهشی در رشته ادبیات احساس رضایت نمی‌کنم. علاقه اصلی من از پژوهش در رشته ادبیات به پژوهش در سیاست تغییر کرده بود، به‌خصوص در زمینه سیاست داخلی آمریکا با تمرکز مشخص بر انتخابات آن و همچنین سیاست خارجی و سیاست بین‌الملل. این امر دلایل زیادی داشت. انتخابات ۲۰۱۲ آمریکا مرا به‌شدت به سیاست داخلی آن کشور علاقه‌مند کرده بود و با دقت زیادی آن را دنبال می‌کردم. همچنان به این نتیجه رسیده بودم که مهم‌ترین مسائل ایران به وضعیت بین‌المللی آن مرتبط هستند و اخبار مربوط به مذاکرات هسته‌ای را با دلمشغولی شدید دنبال می‌کردم.

در حال ترجمه همزمان برای دکتر جواد اطاعت در دانشگاه شهید بهشتی

این دو مسئله باعث شدند که مسیر پژوهشی خود را تغییر دهم و در سال ۱۳۹۶ برای دومین بار برای تحصیل در مقطع فوق‌لیسانس اقدام کردم و در رشته روابط بین‌الملل در دانشگاه تهران تحصیل کردم. در سال ۱۳۹۷ در اندیشکده ایران یوریکا در مقام کارشناس مسائل داخلی آمریکا شروع به کار کردم. در سال ۱۳۹۸ از پایان‌نامه دفاع کردم که موضوع آن استثناگرایی و سیاست خارجی ایران بود. استاد راهنمای من در این رشته دکتر حمیرا مشیرزاده بود که بسیار از همکاری پژوهشی با ایشان سود بردم و آموختم.

جلسه دفاع ارشد. اساتیدم دکتر حمیرا مشیرزاده، دکتر فرهاد عطایی، دکتر علیرضا خسروی و بخشی از سر دوست عزیزم احسان الهی در عکس دیده می‌شود.

در سال ۱۳۹۹ به‌شکل جدی به کار روزنامه‌نگاری مشغول شدم. مدتی دبیر صفحه ویژه انتخابات آمریکا در روزنامه سازندگی بودم که همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا (۲۰۲۰) منتشر می‌شد و در همین سال و سال‌های بعد مطالبی برای نشریاتی مثل شرق، چشم‌انداز ایران، و صدا نوشتم.
سال ۱۴۰۰ سال بسیار پرماجرایی برای من بود. در این سال من تحصیل در مقطع دکتری در رشته روابط بین‌الملل در دانشگاه تهران را آغاز کردم. پایان‌نامه من درباره استثناگرایی و سیاست خارجی ایران برنده جایزه فارابی در بخش شایسته تقدیر جوان شد. همچنین در این سال در اندیشکده جریان آغاز به کار کردم که هنوز در آن‌جا مشغول هستم.

در حال دریافت جایزه فارابی

در سال ۱۴۰۱، کتاب استثناگرایی و سیاست خارجی ایران نوشته من توسط انتشارات کویر منتشر شد. این کتاب براساس پایان‌نامه ارشد من بود که البته مقداری تغییر و گسترش یافته است. من علاوه بر پژوهش، رمان و داستان کوتاه نیز می‌نویسم و امیدوارم که روزی یک اثر داستانی نیز از من منتشر شود.